Pippin
(2018)

Pippin är berättelsen om den vilsne unge sökaren som vill finna meningen med livet. Han utsätter sej för prövningar men hittar inte det han söker. Till slut förstår han att lyckan får han inte av andra – han måste vara med och skapa lyckan tillsammans med andra.

Pippin

Premiär lördag den 27 januari 2018 på Malmö Opera

Pippin är berättelsen om den vilsne unge sökaren som vill finna meningen med livet. Han utsätter sej för prövningar men hittar inte det han söker. Till slut förstår han att lyckan får han inte av andra – han måste vara med och skapa lyckan tillsammans med andra.

Pippin – med vilja att förändra världen. En trupp artister, ledd av en karismatisk spelledare, anländer för att berätta historien om den unge prins Pippins jakt på livets mål och mening. Den förvirrade prinsen söker lycksaligheten på slagfältet, i köttets frestelser, i den politiska maktens intriger. Han till och med mördar sin far kung Karl den store – men ber efter ett tag spelledaren kalla fadern tillbaka till livet!Det är ett drastiskt och humoristiskt verk, en allegorisk kultmusikal med musik av Stephen Schwartz och texter av Bob Fosse och Roger O Hirson. Musikalen hade urpremiär på Broadway 1972 och Malmö Uppsättningen är den första professionella uppsättningen i Sverige. När Pippin totalt har förlorat livslusten kommer änkan Cathrine in i hans liv. Efter många turer blir de förälskade i varandra. Genom Cathrine upplever Pippin meningen med sitt liv. Pippin inser till slut att meningen finns i det mest alldagliga… Spelledaren, som guidar Pippin genom hans egen historia, försöker ingripa, besatt som han är av att ge sin publik en storslagen show. Cirque du Soleil har varit inspirationskälla för uppsättningens koncept.

 

Produktionsfakta

Översättning: Edward af Sillén

Musikalisk ledare – Dirigent: Joakim Hallin

Regi: Ronny Danielsson

Koreografi: Roger Lybeck

Kostym: Camilla Thulin

Scenografi: Martin Chocholousek

Ljusdesign: Emma Weil

Ljuddesign: Avgoustos Psillas

Regiassistent: Johanna Hybinette

Koreografiassistent: Tommy Englund

 

Medverkande

SPELLEDARE: Lindy Larsson

PIPPIN, KARL DEN STORES SON: Oscar Pierrot Lindén

KUNG KARL DEN STORE: Michael Jansson

FASTRADA, KARL DEN STORES ANDRA FRU: Nina Pressing

LUDVIG, FASTRADAS SON: Kitty Chan

BERTE, KARL DEN STORES MOR: Johannes Wanselow

KATARINA, EN ÄNKA: Åsa Fång

THEO, KATARINAS SON: Oliver Palm, Ruben Varning, Melker Wickenberg

ENSEMBLE, DANSARE, MINDRE ROLLER: Sara Lehman, Jonas Schlyter, Glenn Edell, Elisabeth Rustad, Joel Zerpe, David Joseph, Henric Flodin, Karolina Engelbrektsson, Fredrik Wenzel, Oskar Kongshöj, Ulrika Ånäs, Sandro Skagerberg, Anna Holmström

 

tillbaka_knapp_stor2_grey

 

 

 

Lämna ett svar