Pippin

Malmö Opera lördagen den 27 januari 2018

Pippin är berättelsen om den vilsne unge sökaren som vill finna meningen med livet. Han utsätter sej för prövningar men hittar inte det han söker. Till slut förstår han att lyckan får han inte av andra – han måste vara med och skapa lyckan tillsammans med andra.

Pippin – med vilja att förändra världen. En trupp artister, ledd av en karismatisk spelledare, anländer för att berätta historien om den unge prins Pippins jakt på livets mål och mening. Den förvirrade prinsen söker lycksaligheten på slagfältet, i köttets frestelser, i den politiska maktens intriger. Han till och med mördar sin far kung Karl den store – men ber efter ett tag spelledaren kalla fadern tillbaka till livet! Det är ett drastiskt och humoristiskt verk, en allegorisk kultmusikal med musik av Stephen Schwartz och texter av Bob Fosse och Roger O Hirson. Musikalen hade urpremiär på Broadway 1972 och Malmö Uppsättningen är den första professionella uppsättningen i Sverige. När Pippin totalt har förlorat livslusten kommer änkan Katarina in i hans liv. Efter många turer blir de förälskade i varandra. Genom Katarina upplever Pippin meningen med sitt liv. Pippin inser till slut att meningen finns i det mest alldagliga. Spelledaren, som guidar Pippin genom hans egen historia, försöker ingripa, besatt som han är av att ge sin publik en storslagen show. Cirque du Soleil har varit inspirationskälla för uppsättningens koncept.

Produktionsfakta

Översättning: Edward af Sillén
Musikalisk ledare/Dirigent: Joakim Hallin
Regi: Ronny Danielsson
Koreografi: Roger Lybeck
Kostym: Camilla Thulin
Scenografi: Martin Chocholousek
Ljusdesign: Emma Weil
Ljuddesign: Avgoustos Psillas
Regiassistent: Johanna Hybinette
Koreografiassistent: Tommy Englund

Medverkande

SPELLEDARE: Lindy Larsson
PIPPIN, KARL DEN STORES SON: Oscar Pierrot Lindén
KUNG KARL DEN STORE: Michael Jansson
FASTRADA, KARL DEN STORES ANDRA FRU: Nina Pressing
LUDVIG, FASTRADAS SON: Kitty Chan
BERTE, KARL DEN STORES MOR: Johannes Wanselow
KATARINA, EN ÄNKA: Åsa Fång
THEO, KATARINAS SON: Oliver Palm, Ruben Varning, Melker Wickenberg
ENSEMBLE, DANSARE, MINDRE ROLLER: Sara Lehman, Jonas Schlyter, Glenn Edell, Elisabeth Rustad, Joel Zerpe, David Joseph, Henric Flodin, Karolina Engelbrektsson, Fredrik Wenzel, Oskar Kongshöj, Ulrika Ånäs, Sandro Skagerberg, Anna Holmström

Datum
Kategori
Teater